Бисквити с портокал и парченца шоколад

Бисквити с портокал и парченца шоколад

Комбинацията портокал с шоколад е вкус, който обожавам. Толкова много се допълват и такъв аромат се носи из кухнята, чак човек не може да му се насити. 🤭 Другото, с което ги свързвам е хладно време, затоплени стаи и неустоим аромат на портокалови корички...
Та, видя ли рецепта с такава комбинация, веднага я добавям в списъка за пробване.
Рецептата е от блога на прекрасната Ирина - sunshineskitchen.com





Опитах се да снимам стъпка по стъпка. Надявам се да Ви хареса и да Ви бъде от полза.

Необходими продукти:

* В зависимост от големината бисквитките са около 40-60 броя
  • 400 г брашно 
  • щипка сол
  • 1/2 ч л сода 
  • 1/4 ч л бакпулвер 
  • 200 г меко масло 
  • 100 г захар 
  • 100 г кафява захар 
  • 2 големи яйца или 3 малки 
  • кората от 2 портокала 
  • 2 с л портокалов сок
  • 300-350 г шоколадов чипс (в рецептата на Ирина е 300 гр, аз добавям още мъничко)


Пресяваме брашното с бакпулвера и содата, добавяме и щипка сол.
В друга купа разбиваме с миксер двата вида захар и маслото до побеляване. Добавяме яйцата едно по едно, нужно е сместа да ги усвои напълно.

Добавяме и портокаловите корички и сока. А брашното - на няколко пъти като бъркаме с миксер на ниска степен или с лъжица. Добавяме и шоколад, и объркваме добре сместа, за да се разпредели навсякъде. 

В началото е добре да си приготвим две тави, застлани с хартия за печене. А фурната загравяме на 180 градуса. 

С помощта на чаена лъжица загребваме от сместа и оформяме топчета, които при подреждането им в тавата леко присплескваме. Нужно е да оставяме място между топчетата, защото при печене те удвояват обема си. 
Бисквитките се пекат за около 10-12 минути. Аз ги харесвам и малко по-хрупкави.

Моите бисквитки този път ги направих по-малки и изпекох общо 4 тави. И тъй като това отнема време, ако забележите че тестото омеква, го приберете в хладилник, за да не се разтекат бисквитките при печенето. 

Да Ви е сладко! ❤️

Коментари

Популярни публикации