Чийзкейк "Бяла нежност"
Името много му отива, защото е точно такъв десерт - нежен и ефирен.
Единственият недостатък е, че е малък като размер. 😊 Диаметър 18см., за по-голям ще трябва да удвоите продуктите.
И така, ето ги и тях.
Необходими продукти:
За бисквитената основа
Единственият недостатък е, че е малък като размер. 😊 Диаметър 18см., за по-голям ще трябва да удвоите продуктите.
И така, ето ги и тях.
Необходими продукти:
За бисквитената основа
- 250 г бисквити
- 150 г разтопено масло
- 80 г разтопен черен шоколад
- 400 г извара (на стайна температура)
- 100 г захар
- 2 яйца
- 100 г заквасена сметана
- 80 г черен шоколад
Приготвяне на бисквитената основа:
Смеляме бисквитите фино и добавяме разтопените масло и шоколад.
И тъй като десертът се пече на водна баня, обвиваме формата с алуминиево фолио, за да не пападне вода вътре. Изсипваме сместа, разпределяме и около стените. Оставяме за около 30-40 минути в хладилник да стегне.
Приготвяне на пълнежа:
Смесваме изварата, захарта и заквасената сметана до гладкост на ръка или с миксер на ниска скорост! Добавяме яйцата едно по едно.
Изсипваме в друг съд малко количество и добавяме шоколад. Разбъркваме добре.
Поставяме пълнежа като редуваме две-три лъжици от бялата смес и една-две от шоколадовата.
В плик отделяме от шоколадовата смес за декорацията.
Печем в загрята фурна на 130 градуса за около 80-100 минути.
В средата ще остане течно, но след охлаждане ще се втвърди.
Когато е готов, оставате го вътре във фурната да изстине, на открехната врата. В противен случай, може да се напука. Охладете най-добре цяла нощ.
За по-лесно разрязване, ножът трябва да е горещ.
Да Ви е сладко! ❤️
Коментари
Публикуване на коментар