Тарталети с нежен крем с Бейлис и кафе
Рецептата е отново изцяло моя импровизация, но вкъщи много го харесахме и със сигурност ще се превърне в един от любимите ни десерти. Не е задължително да го правите във формички за тарталети, може и в ринг за торта.
Необходими продукти:
За основата :
- 180 г обикновени бисквити
- 140 г краве масло
- 2-3 с л какао
- 2 с л пудра захар (или на вкус)
- 1-2 с л Бейлис или друг ликьор
За крема
- 250 г маскарпоне
- 100 г заквасена сметана
- 5 с л пудра захар (или на вкус)
- 1 с л Бейлис
- 1 ч л инстантно кафе
- 100 мл течна сметана
Тарталетите не се пекат. Винаги се опитвам, когато е възможно да мина без излишно суетене. Формичките ми не са за съжаление с подвижно дъно, за това ги застилам със стреч фолио.
Смеляме бисквитите, колкото по-фино са смлени, толкова по-добре. Добавяме какаото, пудрата захар, ликьора и разбъркваме. Прибавяме и разтопеното масло. Подготвяме си всяка една формичка, застлана със стреч фолио.
На мен тази смес ми стигна за 10 формички.
Оформяме хубаво с пръсти и притискаме бисквитената основа на дъното и около стените.
След като сме ги напълнили, ги слагаме в хладилник, за да стегнат. За по-бързо може и във фризер.
* По желание може да добавите и 1 ч л инстантно кафе и в бисквитената основа.
Оформяме хубаво с пръсти и притискаме бисквитената основа на дъното и около стените.
След като сме ги напълнили, ги слагаме в хладилник, за да стегнат. За по-бързо може и във фризер.
* По желание може да добавите и 1 ч л инстантно кафе и в бисквитената основа.
Добавяме и заквасената сметана.
Разбиваме течната сметана на пухкав крем в друг съд, без да прекаляваме. Добавяме я към останалите продукти, но този път на ръка.
Изсипах от сместа във всяка тарталета и след това шприцовах отгоре.
Охлаждаме в хладилник няколко часа.
Сервираме като поръсваме с какао.
Да Ви е сладко! ❤️
Коментари
Публикуване на коментар