Домашни бисквитки - линцери




Всички знаем историята на тези неустоими бисквитки, тъй че няма да я преразказвам и аз. Няма да увъртам - отнемат време направата им, но цялото суетене си заслужава! Крайният резултат е впечатляващ - ухаят апетитно и се топят в устата!
Можете да приготвите тестото от предния ден, защото е нужно време да се охлади. Ако все пак предпочитате да ги печете същия ден, е необходимо тестото да престоѝ минимум час в хладилник. Ако се опитате преди да е изминал този един час, ще е много трудно да изрязвате бисквитките.
В моята рецепта липсват бадеми, исках да ги избегна. Смело мога да кажа, че са отново вкусни и без тях.

Необходими продукти:

За около 30-35 броя 
  • 200 г масло 
  • 150 г захар 
  • 250 г брашно 
  • 1 ч л бакпулвер 
  • 1 яйце 
  • 1 щипка сол 
  • 1 ч л канела 
  • индийско орехче на върха на ножа :) 
  • 1 ч л ванилов екстракт 
  • 1 ч ч сладко от малини
Пресяваме брашното с бакпулвера и солта. 
В купа разбиваме маслото, заедно със захарта. Добавяме яйцето и разбиваме отново. След това прибавяме канелата, индийското орехче и ванилията.
Брашното добавяме на няколко пъти като разбиваме внимателно.
Полученото тесто е много меко, но аз не добавих още брашно, а го оставих така. 
Разделяме го на две части и увиваме всяка една във фолио за свежо съхранение, оставяме да се охлади нужното време. 
При разточване, набрашнете обилно и не разточвайте прекалено тънка кора, защото е трудно след това да прехвърлите бисквитките. 
Използваме тава застлана с хартия за печене и редим бисквитките на разстояние една от друга. 
Печем при предварително загрята фурна на 150 градуса за около 10 минути. Когато са готови, са много меки и фини, чак човек си мисли, че не са изпечени достатъчно. Но това не е така, посоченото време е достатъчно. В противен случай ще станат твърди.
Слепваме със сладко от малини, или друго по избор. По желание, поръсваме със пудра захар. 

Съхранявайте на хладно място, затворени добре в кутия.

Да Ви е сладко! ❤️ 

Коментари

Популярни публикации