Домашни бисквитки - линцери
Можете да приготвите тестото от предния ден, защото е нужно време да се охлади. Ако все пак предпочитате да ги печете същия ден, е необходимо тестото да престоѝ минимум час в хладилник. Ако се опитате преди да е изминал този един час, ще е много трудно да изрязвате бисквитките.
В моята рецепта липсват бадеми, исках да ги избегна. Смело мога да кажа, че са отново вкусни и без тях.
Необходими продукти:
За около 30-35 броя
- 200 г масло
- 150 г захар
- 250 г брашно
- 1 ч л бакпулвер
- 1 яйце
- 1 щипка сол
- 1 ч л канела
- индийско орехче на върха на ножа :)
- 1 ч л ванилов екстракт
- 1 ч ч сладко от малини
Пресяваме брашното с бакпулвера и солта.
В купа разбиваме маслото, заедно със захарта. Добавяме яйцето и разбиваме отново. След това прибавяме канелата, индийското орехче и ванилията.
Брашното добавяме на няколко пъти като разбиваме внимателно.
Полученото тесто е много меко, но аз не добавих още брашно, а го оставих така.
Разделяме го на две части и увиваме всяка една във фолио за свежо съхранение, оставяме да се охлади нужното време.
При разточване, набрашнете обилно и не разточвайте прекалено тънка кора, защото е трудно след това да прехвърлите бисквитките.
Използваме тава застлана с хартия за печене и редим бисквитките на разстояние една от друга.
Печем при предварително загрята фурна на 150 градуса за около 10 минути. Когато са готови, са много меки и фини, чак човек си мисли, че не са изпечени достатъчно. Но това не е така, посоченото време е достатъчно. В противен случай ще станат твърди.
Слепваме със сладко от малини, или друго по избор. По желание, поръсваме със пудра захар.
Слепваме със сладко от малини, или друго по избор. По желание, поръсваме със пудра захар.
Съхранявайте на хладно място, затворени добре в кутия.
Да Ви е сладко! ❤️
Коментари
Публикуване на коментар