Лимонови снежни сладки




Изключително лесни и бързи, пухкави и много вкусни.
Ароматът на лимон е толкова апетитен. 

Необходими продукти:

За около 42 броя 
  • 2 яйца 
  • 100 г краве масло (на стайна температура) 
  • 100 г захар 
  • 350 г брашно 
  • 1 п бакпулвер 
  • 1 есенция лимон (по желание) 
  • кората на 1 лимон 
  • 1-2 с л лимонов сок
  • 1/2 ч ч пудра захар за овалване 
Разбиваме маслото със захарта. И добавяме яйцата едно по едно. След това прибавяме лимоновата кора, сока и есенцията. 
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и го добавяме на няколко пъти към другата смес.
Доомесваме тестото с ръце и го оставяме в хладилник да престоѝ около час.
Честно казано, почти никога не чакам толкова, и половин час му е достатъчно.
Оформяме топчета и ги овалваме в пудрата захар. Редим в тава застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. 
Важно е сладките да бъдат студени преди да се пекат. Та, ако Ви се стори омекнало тестото, оставете го за още около 10 мин в хладилник.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-12 минути. Не повече! В противен случай ще бъдат сухи и твърди.

Да Ви е сладко! ❤️ 

Коментари

Популярни публикации