Мини торти "Павлова"
Мисля че се получи - основата и кремът сякаш са едно цяло, а плодът отгоре внася свежест и цвят.
Изключително нежен и фин десерт.
Прави се бързо. Единствено времето за печене на целувчeната основа отнема време.
Кремът, който аз избрах е любимият ми чийзкрем, но добавих разбита млечна сметана за повече въздушност.
Необходими продукти:
За 5 мини торти
За целувчената основа:
- 3 белтъка
- 16 с л захар
За крема:
- 150 г маскарпоне
- 80 г заквасена сметана
- 80 г млечна сметана
- 2-3 с л пудра захар (или на вкус)
Приготвяне на основата
Купата, в която ще разбиваме белтъците е необходимо да бъде безупречно чиста и суха. Бъркалките също.
Пропорциите ги знам от мама и самите целувки свързвам с мама. Тя правеше за всеки близък, познат и непознат за повод и не само. 😊
След като отделим белтъците, добавяме и захарта. Слагаме ги на водна баня и започваме да бъркаме с телена бъркалка, докато захарта се разтопи. След това директно с миксер разбиваме първо на ниска степен, след това и на най-високата. Разбиваме така около 5 минути и махаме от котлона. Продължаваме да разбиваме, докато получим гъста, плътна и лъскава смес.
Върху кухненска хартия шприцоваме "гнездата", като оставяме по средата празно, за да можем след това да запълним с крем.
Печем на предварително загрята фурна на 100 градуса за 2 часа. И оставяме да се охладят на открехната врата.
Приготвяне на крема
Ако следите блога, ще знаете че това е наистина любимият ми крем. И колкото и банално да звучи, обичам да го приготвям винаги, когато мога. Защото е нежен и много вкусен.
Разбиваме маскарпонето със захарта, добавяме и заквасената сметана.
В друга купа разбиваме сметаната до средно твърди връхчета и я добавяме към крема с помощта на шпатула.
Пълним пош и шприцоваме в кухината на целувчената основа и отгоре.
Добавяме по 1 (или повече) малина.
И готово. 😊
Да Ви е сладко! ❤️
Коментари
Публикуване на коментар